Subscribe pentru ultimele noutati!

Va'multumim.

miercuri, 7 septembrie 2011

Cum deblochezi fisiere care nu se pot sterge, modifica sau muta in Windows

Ocazional avem de-a face cu fisiere care nu vor sa se stearga, muta, deschide sau edita. Aceste fisiere de cele mai multe ori sunt blocate de anumite programe pornite in calculator. Insa acestea pot fi deblocate prin oprirea proceselor care le folosesc sau deblocand fisierul respectiv din aplicatie fara a inchide fortat aplicatia.
Pentru a putea debloca fisierul sau fisierele vom folosi o aplicatie numita LockHunter. Acesta se poate downloada de la urmatoarea adresa: http://lockhunter.com
Aplicatia functioneaza pe sistemele de operare Windows XpVista si 7 de 32 si 64 de biti. Poate debloca sau sterge fisierele. Fisierele care se sterg, pot fi recuperate din Recycle Bin.
Dupa instalare vom avea la click dreapta pe fisiere "What is locking this file?". Aceasta este o scurtatura catre programul care va debloca acele fisiere.
Dand click pe acesta scurtatura, ne va deschide o fereastra asemanatoare celei de mai jos.
Aici avem mai multe optiuni:
- ca sa deblocam fisierul apasam butonul Unlock It!
- ca sa stergem fisierul apasam butonul Delete It!
- la apasarea butonului Other... vom avea 2 optiuni: vom putea inchide procesul (programul) care utilizeaza acel fisier apasand Close Locking Processes sau putem sterge procesul de pe hard disc apasand Delete Locking Processes From Disk.

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu injuratii aveti un limbaj decent nu de messenger facebook fiti la subiect!