Subscribe pentru ultimele noutati!

Va'multumim.

luni, 25 iunie 2012

[5] Cele mai mari monumente din lume

      Nu prea am avut ideei ce sa postez astazi asa ca o sa vin cu o noua postare despre cele mai mari monumente ale lumii uitati niste imagini fabuloase + descriere

Leshan Buddha, China
Inalta de 71 de metri, statuia infatiseaza un Buddha Maitreya care isi odihneste mainile pe genunchi. Umerii sai sunt lati de 28 de metri iar cel mai mic deget de la picior poate fi lejer folosit pentru a acomoda un om in pozitie de sezut. Statuia este sculptata in roca cu fata inspre confluenta raurilor Minjiang, Dadu si Qingy, fiind situata in partea de sud a provinciei Sichuan din China. In apropiere se afla Muntele Emei care ofera o priveliste incantatoare.


Patria Mama, Volgograd
Patria Mama este o monumentala statuie realizata de Yevgeny Vuchetich, care comemoreazaBatalia de la Stalingrad. Statuia cantareste 7900 de tone. La cei 85 de metri inaltime (din varful sabiei pana la poalele rochiei) statuia are in spate o adevarata inginerie a echilibrului, care i se datoreaza lui Nikolai Nikitin. Monumentul se afla in Mamayev Kurgan, Volgograd.


Statuia Libertatii
Libertatea luminand lumea este numele ei original insa in timp a ajuns la denumirea alternativa de Statuia Libertatii. Monumentul este situat pe Insula Libertatii din New York la gura raului Hudson. Statuia colosala a fost oferita de francezi americanilor in 1886, design-ul apartinandu-i lui Frederic Bartholdi. Creatia o reprezinta pe Libertas, zeita romana a libertatii, care poarta o torta si o tabula ansata (o tabla de legi) pe care este inscrisa data Declaratiei de Independenta. Un lant rupt, simbol al eliberarii, sta intins la picioarele acesteia. Statuia are o inaltime de 93 de metri.

Monumentul din Washington
Monumentul Washington este un obelisc in apropiere de Mall-ul National Washington, D.C., ridicat pentru a comemora amintirea Generalului George Washington, presedintele Americii. Monumentul este facut din marmura, granit si gresie fiind cea mai inalta structura de marmura din lume – 169.294 metri. Arhitectul sau este Robert Mills, un nume important in domeniul construciilor din perioada 1840.

Guan Yin, Sanya


Statuia insumeaza 108 metri si este situata pe coasta de sud a provinciei Hainan. Pentru ridicarea ei a fost nevoie de 6 ani, in aprilie 2005 fiind oficial pusa in racla cu participarea a 108 calugari din Taiwan, Hong Kong, Macao si a mii de pelerini. O privire panoramica a statuii gasiti aici.


Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu injuratii aveti un limbaj decent nu de messenger facebook fiti la subiect!