Subscribe pentru ultimele noutati!

Va'multumim.

marți, 1 mai 2012

Ce nu stiai despre Coca-Cola




Primele pahare de Coca-Cola se vindeau cu 5 centi in 1886, in Atlanta. In primul an, creatorul John Pemberton vindea, in medie, 9 pahare pe zi, conform The Telegraph. De altfel, John Pemberton a murit in 1888 fara sa realizeze ce potential de succes avea afacerea.
Drepturile asupra afacerii au fost cumparate de Asa Griggs Candler, un afacerist din Atlanta, cu 2.300 de dolari, intre 1888 – 1891. Pana in 1895, bautura era deja in expansiune nationala, construindu-se fabrici in Chicago, Dallas si Los Angeles.
Primii care au consumat la scara mare Coca-Cola au fost ciclistii. Campionul mondial Bobby Walthour a si facut reclama acestei bauturi intr-un ziar, in 1909.
Prima fabrica de imbuteliere marca Coca-Cola in Asia a fost inaugurata in Filipine, in 1912. In Europa, prima fabrica de imbuteliere s-a deschis in Franta, in 1919.
Forma distinctiva a sticlei a fost creata cand brandul a inceput sa se bucure de succes, aparand pe piata si falsurile. Chiar si pe intuneric stiai daca tii in mana o sticla veritabila de Coca-Cola sau nu.
Setul de 6 sticle a aparut in 1923, fiind o inovatie pentru acea vreme. Din 1942 s-a impamantenit si “porecla” Coke.
70 de ani a durat pana ce compania a creat si alte arome: Fanta a fost definitivata in anii ’40 si introdusa pe piata in anii ’50. A urmat Sprite, in 1961, urmand o multitudine de alte sucuri.
Diet Coke a fost introdusa in anii ’80, cand o lume intreaga era cuprinsa de febra fitness-ului.
In 1985 s-a incercat, in premiera, schimbarea gustului, dupa 99 de ani in care se folosise aceeasi reteta. In cadrul testelor, voluntarii au spus ca adora noua aroma, insa pe piata s-a dovedit a fi o greseala colosala, ceea ce a dus la o reintoarcere la reteta clasica.
Ursul polar a fost adoptat de Coca-Cola in 1993, odata cu demararea companiei Always Coca-Cola.

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu injuratii aveti un limbaj decent nu de messenger facebook fiti la subiect!