Subscribe pentru ultimele noutati!

Va'multumim.

vineri, 2 martie 2012

Cum sa iti faci o pagina pe Facebook


Facebook este in mod clar un fenomen in lumea Internetului, la fel ca si Twitter. Este cea mai populara retea de socializare la nivel mondial cu peste 400 de milioane de utilizatori.
In Romania, Facebook a avut cresteri semnificative mai ales in ultimele luni, ajungand la peste 700 000 de conturi. Aceasta reprezinta o oportunitate pentru promovarea atat a produselor comerciale cat si a blogurilor. Nu foarte multa lume stie ca pe Facebook se pot face pagini nu doar pentru persoane, ci si pentru site-uri, bloguri, organizatii, etc.
Voi arata in continuare cum se realizeaza o astfel de pagina, urmand ca in perioada urmatoare sa prezint cum se poate optimiza si promova. Asadar, pentru a face o pagina pentru fani trebui parcursi urmatorii pasi:
Pas 1. Mergi la http://facebook.com/pages.
Pas 2. Click pe Create Page
Facebook Create Page
Pas 3. Selecteaza categoria paginii pe care o creezi. Pentru un blog alege BrandProduct, or Organisation si Website:
Facebook Category
Pas 4. Introdu numele blogului sau al site-ului. E important ca numele sa fie relevant si usor de retinut.
Facebook Name Page
Pas 5. Click pe Create Page. Se va crea pagina dar deocamdata va fi aproape goala.
Facebook Pagina BloggerIn.ro
Pas 6. Urmatorul pas ar trebui sa fie adaugarea unei imagini sau a unui logo. Fara acesta, pagina va atrage putini fani sau chiar deloc. Adaugarea se face din Change Picture asa cum se vede si mai jos:
Facebook Change Picture
Apoi se face upload la imagine. Aceasta va fi incarcata si afisata in partea stanga sus a paginii.
Facebook Upload Picture
Pas 7. O descriere a blogului sau a site-ului este binevenita. Poti sa o adaugi in stanga, sub imagine, la Write something about …
Pas 8. Pentru a modifica modul in care arata pagina click pe Edit Page:

In pagina de setari se poate restrictiona accesul la pagina pentru vizitatori din anumite tari sau de o anumita varsta (Settings), se poate modifica continutul paginii principale (Wall), se pot adauga link-uri (Links) sau filmulete (Video).
Pas 9. Intr-o prima faza, pana te obisnuiesti cu pagina, te sfatuiesc sa nu faci modificari majore. Cel mai important e sa conectezi pagina de Facebook cu blogul tau. Acest lucru se face din Notes:
Facebook Edit Notes
Apoi, din partea dreapta se selecteaza Import a blog. In pagina urmatoare se introduce feed-ul RSS al blogului (de exemplu http://bloggerin.ro/rss). Daca folosesti Feedburnerva fi ceva de genul:
Facebook Import Blog
In sfarsit, daca totul e ok, click Confirm Import (in partea dreapta). Pe pagina principala (Wall) vei vedea ultimele articole pe care le-ai publicat pe blog.

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

2 comentarii:

  1. bun articol, felicitari! am cautat mult pe google, multi asa zisi specialisti isi dadeau cu parerea pseudodocta, dar AICI mi s a parut cel mai pertinent articol ds o pg fb!

    RăspundețiȘtergere
  2. imi pare rau ca nu se vad imaginile pentru ca articolul are o vechime:)

    RăspundețiȘtergere

Va rugam nu injuratii aveti un limbaj decent nu de messenger facebook fiti la subiect!