Subscribe pentru ultimele noutati!

Va'multumim.

duminică, 4 septembrie 2011

Cum sa scanezi online un fisier cu mai multi antivirusi


Atunci cand dorim sa rulam o aplicatie care am downloadat-o, este bine sa o scanam inainte cu un program antivirus. Dar niciodata un antivirus nu va da rezultate 100% corecte. Uneori acel fisier s-ar putea sa fie infectat si sa fie raportat de antivirus ca fisier neinfectat si viceversa.
Daca dorim sa scanam si sa fim siguri ca acel fisier este curat, atunci putem folosi o aplicatie pentru scanarea fisierului online. Un site de specialitate este VirusTotal care este capabil sa scaneze acel fisier cu 39 de antivirusi care sunt updatati automat. Acestia sunt: a-squared, AhnLab-V3, AntiVir, Antiy-AVL, Authentium, Avast, Avast5, AVG, BitDefender, CAT-QuickHeal, ClamAV, Comodo, DrWeb, eSafe, eTrust-Vet, F-Prot, F-Secure, Fortinet, GData, Ikarus, Jiangmin, Kaspersky, McAfee, McAfee-GW-Edition, Microsoft, NOD32, Norman, nProtect, Panda, PCTools, Prevx, Rising, Sophos, Sunbelt, Symantec, TheHacker, TrendMicro, TrendMicro-HouseCall, VBA32, ViRobot, VirusBuster.
Totusi trebuie sa tinem minte ca unii antivirusi vor raporta ca acel fisier este infectat, chiar si daca nu este, in cazul in care acesta este un fisier cheie generatoare (keygen), de exemplu.
Serviciul VirusTotal poate fi folosit prin 2 metode:
- prin trimiterea fisierului care dorim sa fie scanat prin email la adresa scan@virustotal.com cu subiectul SCAN, iar cand fisierul va fi scanat complet, vei primi un raport pe adresa de email de unde ai trimis fisierul. Fisierul nu trebuie sa depaseasca 20Mb in dimensiune sau sistemul il va respinge automat.
- prin uploadul fisierului care dorim sa fie scanat direct in formularul de pe prima pagina a siteuluiwww.virustotal.com
Site-ul www.virustotal.com are si versiune in limba romana pentru cei care nu se descurca cu engleza la adresawww.virustotal.com/ro/.
Trebuie sa stim ca aceasta metoda nu ofera protectie sporita precum un antivirus care scaneaza fisierele in timp real. De aceea este bine sa avem instalat un antivirus bun.

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Va rugam nu injuratii aveti un limbaj decent nu de messenger facebook fiti la subiect!